Προτεινόμενες ειδήσεις

Περιβάλλον

Έκπτωση 10% από την επιχείρηση Καραφύλλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

4 Ιούνιος 2014 11:26

Η ανακύκλωση είναι μια έννοια που ειδικά τα τελευταία χρόνια την ακούμε συνεχώς και παράλληλα επιδοκιμάζουμε. Δυστυχώς όμως λίγοι από εμάς είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που ανακυκλώνουν υλικά και παροτρύνουν τους άλλους να βάλουν την ανακύκλωση στη ζωή τους, όχι ως αναγκαστική δραστηριότητα αλλά ως ηθική υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον και κατ' επέκταση στον ίδιο μας τον εαυτό.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Το χαρτί είναι ένα από τα βασικά υλικά που ανακυκλώνονται καθώς αποτελεί είδος ευρείας χρήσης

2 Ιούνιος 2014 08:01

Γνωρίζοντας ότι μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανακύκλωση, ακολουθώντας τα βήματα της φύσης ο κ. Χρήστος Σινάνης νέος Δήμαρχος Καλαμπάκας τελειώνοντας την εκλογική του εκστρατεία κάλεσε τις γυναίκες του συνδυασμού ΄΄ Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία ΄΄ αλλά και τους συνεργάτες του για ένα και μοναδικό σκοπό. Το εκλογικό υλικό που περίσσεψε να φανεί χρήσιμο. Στο εκλογικό του γραφείο άρχισε η διαδικασία της ανακύκλωσης .

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης

1 Ιούνιος 2014 14:00

Με στόχο να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι προστατεύουμε το περιβάλλον μας αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά παίζοντας και μαθαίνοντας, το Θεατρικό Εργαστήρι Επι Σταγών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί εκδήλωση στη πλατεία Δημουλά.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Το Θεατρικό Εργαστήρι Επι Σταγών γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης

30 Μάιος 2014 09:43

Με στόχο να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι προστατεύουμε το περιβάλλον μας αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά παίζοντας και μαθαίνοντας, δίνουμε ραντεβού στο μικρό Θεατράκι απέναντι από το συγκρότημα των Γυμνασίων της πόλης μας.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Φύτεψαν λουλούδια τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ στην κεντρική πλατεία και την Πλατεία Δημουλά

14 Απρίλιος 2014 11:04

Στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν πριν από λίγο μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τα Μετέωρα όπου πραγματοποίησαν φύτεψαν λουλούδια σε διάφορα σημεία της πλατείας. Η εικόνα της πλατείας άλλαξε κατευθείαν...

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού Καλαμπάκας - Kαθάρισαν διάφορα σημεία στη Καλαμπάκα

7 Απρίλιος 2014 23:05

Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Η πρώτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο για το 2014

31 Μάρτιος 2014 17:42

Η πρώτη αρκούδα θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2014 καταγράφηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε στις 04:30-05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό (στο τμήμα «Σιάτιστα- Γρεβενά» ) μετά τη σήραγγα«Ταξιάρχη» στο ρεύμα προς Γρεβενά. Είναι το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το 2008.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Δενδροφύτευση από την Πράσινη Κιβωτό και τον Δήμο Καλαμπάκας

23 Μάρτιος 2014 11:56

Σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου η «Πράσινη Κιβωτός» σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, διοργάνωσε δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμπάκας. Στη δενδροφύτευση έλαβαν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς και σχολεία.

 1 σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας - Φωτορεπορτάζ

21 Μάρτιος 2014 12:33

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 

«Τεράστιος οικολογικός κίνδυνος από την λαθραλιεία στον Ασπροπόταμο».

26 Οκτώβριος 2013 12:49

Ερώτηση σχετικά με τις πρακτικές λαθραλιείας άγριας πέστροφας στον Ασπροπόταμο κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Ηρώ Διώτη. Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι η αποδυνάμωση του Δασαρχείου Καλαμπάκας, από τις πολιτικές διάλυσης του δημοσίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε αδυναμία εντατικών και διαρκών ελέγχων για την αποτροπή πρακτικών λαθραλιείας, με άμεσο κίνδυνο την οικολογική ισορροπία της περιοχής του Ασπροποτάμου.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook
 
 
     Παρακαλώ περιμένετε...
    Φόρμα αναζήτησης
     
 

Στην αρχή
Αρχείο ειδήσεων
 
Τοπικά
06/10/2014 11:29
 

Πριν λίγο - Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 5ο χιλιόμετρο Καλαμπάκας – Ιωαννίνων , στο ύψος της ΠΑΠ - Φωτορεπορτάζ

Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονται στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καλαμπάκας – Ιωαννίνων όπου οι...